Kycklingbröst med bräserad sallad och tomatiserad smörsås

Kycklingbröst med bräserad sallad och tomatiserad smörsås

Publicerat:

Tillagningstid:

Härligt lättsam mat där fin sallad får smak och must när den kokas i buljong. Den smakrika såsen är väldigt användbar till både fisk och fågel.

Ingredienser

4portioner

Kycklingbröst

  • 1msk
    smör
  • 1tsk
    salt
  • 1krm
    nymalen svartpeppar
  • 4st
    gemsallad/hjärtsallad huvud
  • 4-5 dl
    kycklingbuljong av tärning eller koncentrerad fond
  • 2-3msk
    olivolja
  • 1tsk
    torkad timjan
  • 1-2krm
    salt
  • 1nypa(or)
    peppar

Tomatsås

  • 2st
    mogna tomater
  • 2dl
    buljong från salladskoket
  • 1dl
    vitt vin
  • 30g
    smör, rumsvarmt i tärningar
  • salt
  • nymalen vitpeppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200°. Bryn kycklingbrösten till fin färg på skinnsidan, salta och peppra. Lägg i ugnsfast form.

2. Ansa salladen, halvera dem på längden och lägg trångt i en ugnsfast form. Koka upp och häll på buljong, ringla över olja, krydda med timjan, salt och peppar. Täck med aluminiumfolie så det sluter tätt.

3. Baka kyckling och sallad i ugnen ca 20 min, kycklingen ska ha en innertemp på minst 68°. Under tiden, kärna ur och hacka tomaterna till såsen.

4. Håll kyckling och sallad varmt under folie. Koka upp 2 dl av salladsbuljongen, vitt vin och hackade tomater, koka ihop tills det mesta av vätskan kokat in. Tillsätt smöret och kör med handmixer till en sås, smaka av med salt och peppar.

5. Skiva upp kycklingbrösten och servera med sallad och sås.

Dela det här receptet med dina vänner!