Kycklingbröst med brieost och thaimorötter

Kycklingbröst med brieost och thaimorötter

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    kycklingfiléer
  • 4skiva(or)
    brieost
  • 2paket
    bacon
  • 1knippa(or)
    färsk timjan
  • salt och peppar

Thaimorötter:

  • 6st
    morötter
  • 1st
    rödlök
  • 5dl
    kokosmjölk
  • 1/2msk
    röd currypasta
  • 1dl
    salt, peppar och citronsaft
  • smör och olja till stekning
  • 1dl
    färsk koriander

Så lagar du

Sätt ugnen på 180 grader.

Skär ett snitt i varje kycklingfilé. Salta och peppra. Fyll fickan med en skiva brieost, lägg i ett par kvistar timjan. Linda 2-3 skivor bacon runt varje filé. Sätt in i ugnen i ca 25-30 minuter.

Thaimorötter:

Skala och skär morötterna i ca 2 cm tjocka bitar, skiva löken. Fräs morötter, lök och currypasta i lite smör och olja.

Häll på kokosmjölken. Om den är för tjock, späd med lite vatten. Koka under lock tills morötterna är mjuka. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Blanda i koriandern precis innan servering.

Ta ut kycklingen och skär i skivor diagonalt, servera i djup tallrik med thaimorötterna och det fyllda brödet.

Dela det här receptet med dina vänner!