Kycklingbröst med majssås och färskpotatis- och sparrisragu

Tid:

Kycklingbröst med majssås och färskpotatis- och sparrisragu.

Tid:

En riktigt vårig rätt där sparrisen får sällskap av den första späda potatisen och maffig parmesan. En mild majssås lyfter både kyckling och grönt.

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

  • 600 g
    kycklingbröst med skinn, gärna majskyckling
  • 2 msk
    smör
  • 1 tsk
    salt
  • 1 krm
    nymalen svartpeppar

Majssås

  • 2 ½ dl
    kycklingbuljong av tärning eller koncentrerad fond
  • 2 dl
    majskorn
  • 1 dl
    mellangrädde
  • 1-2 msk
    koncentrerad kycklingfond
  • salt
  • vitpeppar

Potatis- och sparrisragu

  • 500 g
    färskpotatis
  • 300 g
    grön sparris
  • 2+2 msk
    smör
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • 2 dl
    finriven parmesanost

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg