Kycklingbröst med majssås och färskpotatis- och sparrisragu

Kycklingbröst med majssås och färskpotatis- och sparrisragu.

Publicerat:

Tillagningstid:

En riktigt vårig rätt där sparrisen får sällskap av den första späda potatisen och maffig parmesan. En mild majssås lyfter både kyckling och grönt.

Ingredienser

4portioner

Kyckling

  • 600g
    kycklingbröst med skinn, gärna majskyckling
  • 2msk
    smör
  • 1tsk
    salt
  • 1krm
    nymalen svartpeppar

Majssås

  • 2 ½dl
    kycklingbuljong av tärning eller koncentrerad fond
  • 2dl
    majskorn
  • 1dl
    mellangrädde
  • 1-2msk
    koncentrerad kycklingfond
  • salt
  • vitpeppar

Potatis- och sparrisragu

  • 500g
    färskpotatis
  • 300g
    grön sparris
  • 2+2msk
    smör
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • 2dl
    finriven parmesanost

Så lagar du

1. Majssås: Koka buljong och majskorn cirka 10 minuter. Kör det hela i mixer eller matberedare och passera genom trådsil ner i en kastrull. Pressa ur så mycket vätska som möjligt. Koka upp majspurén med mellangrädde. Smaka av med kycklingfond, salt och peppar. Ställ åt sidan.

2. Sätt ugnen på 150°. Bryn kycklingbrösten runtom i smör, krydda. Låt steka i ugnen till minst 68° innertemp, 15-20 min.

3. Ragu: Skrubba och koka potatisen nätt mjuk i saltat vatten. Låt svalna lite och dela i små munsbitar. Skölj och ansa sparrisen, dela i munsbitar. Stek den nätt mjuk i 2 msk smör, salta och peppra lätt. Bryn potatisen i en annan stekpanna i 2 msk smör. Blanda allt med riven parmesan i en stor skål.

4. Servering: Hetta upp såsen. Skär upp kycklingen och fördela på tallrikar med ragun och bjud såsen bredvid.

Dela det här receptet med dina vänner!