Kycklingbuljong med nudlar och pekingägg

Kycklingbuljong med nudlar och pekingägg

Publicerat:

Tillagningstid:

Genom att pressa örter, chili och ingefära i en pressokanna behåller de din fräschör i denna friska buljongrätt. Räkna med 5 timmar för att koka buljong, och en natt för att kyla den ner innan att fortsätta laga rätten.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    kycklingskrov
  • 1
    blomkål
  • 2
    röda chili
  • 2
    citrongräs
  • 1
    ingefära
  • Om du hittar lite ogräs som ramslök, löktrav eller kirskål så lägg det i buljongen

Pekingägg

  • 4
    ekologiska ägg, hårdkokta
  • 1dl
    soja

Så lagar du

1. Skär loss blommor från blomkål och rosta i stekpanna med lite olja och salt. Strimla stammen och blomkålsbladen fint.

2. Rosta skrov och vingar i ugn på 200 C tills gyllenbruna. Lägg över i en kastrull. Täck med vatten. Sjud i minst 5 timmar. Smaka upp med salt och låt stå i kylen över natten om ni kan.

3. Skär citrongräs, ingefära, chili och koriander fint. Lägg i en pressokanna. Slå sedan på rykande buljong vid servering och låt dra i 2 minuter. Pressa ner och slå över lätt kokta nudlar, blomkål, peking ägg och nyklippt koriander.

Pekingägg

Lägg ner ny skalade varma ägg i en liten form och slå på soja. Låt stå tills de får fin färg och smak. Dela i klyftor.

Dryckestips

Besserweisser, Stockholm Brewing Co., Stockholm
 

Alkoholfritt
Fentimans Ginger Beer, London, England

Dela det här receptet med dina vänner!