Kycklingbuljong och kokt kycklingkött

Kycklingbuljong och kokt kycklingkött

Publicerat:

Tillagningstid:

Efter att ha styckat kycklingen och tagit hand om bröst, lår och ben kan du koka en underbar buljong av resten av kycklingen. Köttet som från vingarna och skrovet kan du rensa och använda till t ex wok eller soppa.

Ingredienser

4portioner

  • liter
    vatten
  • 2tsk
    salt
  • 15st
    svartpepparkorn
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1st
    morot
  • 1st
    gul lök
  • 1bit(ar)
    rotselleri eller några selleristjälkar
  • 1st
    kyckling, skrovet och vingarna

Så lagar du

1. Koka upp vatten, salt, svartpepparkorn. Skiva vitlöksklyftorna, skala morot, lök och rotselleri och skär dem i bitar och lägg ner dem i vattnet.

2. Ta bort njurarna som sitter på insidan av ryggen. Lägg ner skrovet och vingarna i den varma buljongen. Koka upp och skumma. Låt sedan sjuda sakta under lock 45 minuter. Kyl den snabbt.

3. Låt gärna buljongen stå kallt över natten. Ta upp kycklingen och sila buljongen.

4. Rensa bort allt kött från benen. Använd det t ex i en kycklingwok med curry, i soppa eller sallad. Ta vara på buljongen. Koka eventuellt ner den.

Dela det här receptet med dina vänner!