Kycklingbullar

kycklingbullarna på tallrik

Publicerat:

Tillagningstid:

Supersnabbt julbord: Prova byta köttbullarna mot saftiga kycklingbullar som är klara på en kvart. Toppas med läskande granatäppelkärnor och persilja.

Ingredienser

10portioner

  • 700g
    kycklingfärs
  • 4msk
    finhackad lök
  • 1dl
    ströbröd
  • ½dl
    vispgrädde
  • ½dl
    mjölk
  • 1
    ägg
  • 1tsk
    salt
  • 3krm
    malen peppar
  • smör till stekning

Tillbehör

  • 3msk
    granatäppelkärnor
  • persilja

Så lagar du

1. Lägg färsen och löken i en bunke. Blanda ströbröd, grädde och mjölk i en liten skål och låt stå i 5 minuter.

2. Blanda i ägget i ströbrödet och blanda sedan ner allt med färsen, salt och peppar. Rulla runda köttbullar och stek i smör.

3. Lägg upp på ett fat och strö granatäppelkärnor och persilja över.

Dela det här receptet med dina vänner!