Kycklingfilé med basilikasås

Kycklingfilé med basilikasås.

Publicerat:

Tillagningstid:

Använd ugnstermometer så blir kycklingen inte överkokt utan saftig och god.

Ingredienser

2 - 4portioner

Kycklingen

  • 500g
    kycklingfilé
  • 1tsk
    salt
  • nymald svartpeppar
  • smör till stekning

Basilikasås

  • 1kruk(or)
    färsk basilika
  • 2dl
    crème fraiche
  • 1klyfta(or)
    vitlök, liten
  • 2krm
    salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • tex ugnsxstekta potatisklyftor, morötter och lök eller andra rotfrukter
  • ev. lite färsk spenat

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 150°.

2. Salta och peppra kycklingfiléerna runt om. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek med skinnsidan ner tills den får fin färg. Lägg filéerna i en ugnsform med skinnsidan upp. Stek cirka 30 minuter tills innertemperaturen är 68°.

3. Basilikasås: Mixa basilikabladen med mixerstav och tillsätt crème fraiche, pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.

4. Servera kycklingen med såsen och t ex ugnsstekta potatisklyftor, morötter och lök och gärna lite färsk spenat.

Dela det här receptet med dina vänner!