Kycklingfilé med insjökräftor & ölbrässerade gulbetor

Kycklingfilé med insjökräftor & ölbrässerade gulbetor

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    kycklingfilér med skinn av god kvalitet
  • 170g
    insjökräftor i lag, endast stjärtar
  • 2dl
    crème fraiche
  • 600g
    gulbetor
  • 33cl
    mörkt öl
  • 1msk
    färsk krondillfrö eller 1 tsk torkad krossad dillfrö
  • 1tsk
    rivet citronskal
  • 0
    blandad plocksallad
  • salt och nymalen vitpeppar

Så lagar du

1.Sätt ugnen på 160 grader<br>

2.Ansa och skär ner gulbetorna i ca 2x2 cm. Lägg i en kastrull och häll på ölen samt en 1/2 msk salt, lägget ett lock på och låt småkoka tills betorna är mjuka.<br>

3.Bryn kycklingfiléerna på skinnsidan, sätt sedan in dom i ugnen i ca 8 minuter, skall ha en kärntemperatur på 72 grader.<br>

4.Vispa upp crème fraiche till den är fast, det blir den efter ca 2 minuter, lägg i insjökräftorna, dillfrö samt citronskalet. Blanda och smaka av med salt och nymalen vitpeppar.<br>

Dela det här receptet med dina vänner!