Kycklingfilé med insjökräftor & ölbrässerade gulbetor
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 4stkycklingfilér med skinn av god kvalitet
- 170ginsjökräftor i lag, endast stjärtar
- 2dlcrème fraiche
- 600ggulbetor
- 33clmörkt öl
- 1mskfärsk krondillfrö eller 1 tsk torkad krossad dillfrö
- 1tskrivet citronskal
- 0blandad plocksallad
- salt och nymalen vitpeppar
Så lagar du
1.Sätt ugnen på 160 grader<br>
2.Ansa och skär ner gulbetorna i ca 2x2 cm. Lägg i en kastrull och häll på ölen samt en 1/2 msk salt, lägget ett lock på och låt småkoka tills betorna är mjuka.<br>
3.Bryn kycklingfiléerna på skinnsidan, sätt sedan in dom i ugnen i ca 8 minuter, skall ha en kärntemperatur på 72 grader.<br>
4.Vispa upp crème fraiche till den är fast, det blir den efter ca 2 minuter, lägg i insjökräftorna, dillfrö samt citronskalet. Blanda och smaka av med salt och nymalen vitpeppar.<br>