Kycklingfilé på spett

Kycklingfilé på spett

Ingredienser

10portioner

  • 900g
    kycklingfilé

Marinad:

  • rivet skal av 1 citron
  • 3/4dl
    pressad citron
  • 3/4dl
    kinesisk soja
  • 3/4dl
    olja
  • 1tsk
    timjan
  • 0,5tsk
    mald svartpeppar
  • 2
    vitlöksklyftor

Så lagar du

1. Blanda alla ingredienser till marinaden.

2. Skär kycklingfiléerna i små avlånga bitar. Lägg ner dem i marinaden.

3. Blötlägg små träspett och sätt ugnen på 250º.

4. Trä upp kycklingen på spetten. Grilla dem mitt i ugnen 6-8 min, vänd dem gärna efter halva tiden.

Detta blir ca 35 små spett.

<b>Buffé med plockmat för ca 10 personer:</b>

* Kycklingfilé på små spett

* Crostini med getost och lufttorkad skinka

* Crostini med tapenad

* Focaccia med gorgonzola och kronärtskockor

* Grönsaker i stavar: morötter, paprika, selleri och salladsblad

* Coctailtomater

* Mandel- och citrontårta med jordgubbar

Dela det här receptet med dina vänner!