Mozzarellafyllda kycklingfiléer med potatismos

Kyckling med mozarella och potatismos

Publicerat:

Tillagningstid:

Smarrig kycklingrätt som går hem även hos de yngre.

Ingredienser

8portioner

Pappas potatismos

  • 1,5kg
    skalad potatis
  • 2,5dl
    mjölk
  • 1tsk
    salt
  • 1msk
    svartpeppar
  • 2burk(ar)
    majs
  • 50g
    smör
  • 4
    äggulor

Kycklingfileér med mozzarella

  • 8
    Kycklingfiléer
  • 200g
    mozzarellaost
  • 8
    soltorkade tomater (inlagda i olja)
  • 8-15
    färska basilikablad
  • 8skiva(or)
    bacon
  • rapsolja (till stekning)
  • tandpetare

Så lagar du

Pappas potatismos

1. Blanda alla ingredienser utom majs i en gryta eller skål. Kör på lägsta hastighet med en elvisp tills dess att moset får en fin konsistens. Vid behov, häll i lite mer mjölk.

2. När moset är färdigt så blanda ner majsen försiktigt med elvispen.

3. Toppa gärna med lite dill.

 

Kycklingfileér med mozzarella

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skär en ficka i varje kycklingfilé, så lång och djup som möjligt utan att skära igenom filén. Tryck in ca 25 gram mozzarellaost, 1 soltorkad tomat och 1-2 basilikablad i varje kycklingfilé.

3. Nåla ihop kycklingfilen med tandpetare.

4. Salta och peppra försiktigt eftersom baconet också ger sälta.

5. Rulla en baconskiva runt varje kycklinfilé och stek sedan kycklingen på bägge sidorna så att de får färg. Stek därefter färdigt kycklingen i ugnen i ca 20 minuter (det är viktigt att den blir ordentligt genomstekt).

Dela det här receptet med dina vänner!