Kycklinggryta från Sri Lanka

Kycklinggryta från Sri Lanka.

Publicerat:

Tillagningstid:

En riktigt lättgjord och god kycklinggryta som passar att servera till ris. Med mängden chilipeppar kan du anpassa hur mild eller het du till vill ha grytan.

Ingredienser

6portioner

  • Ca 1kg
    kycklingfilé
  • 4tsk
    currypulver från Sri Lanka
  • 1tsk
    gurkmeja
  • 1bit(ar)
    ceylonkanel
  • 5st
    kryddnejlikor
  • 5st
    kardemummakapslar eller 1 tsk kardemummakärnor
  • ½-1tsk
    chilipulver beroende på styrka
  • 1st
    gul lök
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 2msk
    olja
  • 2krm
    bockhornsklöver
  • 2krm
    senapsfrön
  • 5-8st
    curryblad
  • tsk
    salt
  • dl
    kokosmjölk
  • 3st
    tomater

Så lagar du

1. Skär kycklingen i cirka 2x2 cm bitar. Lägg dem i en skål och häll på currypulver, gurkmeja, kanel, kardemumma och chilipulver. Blanda samman.

2. Hacka löken fint och finhacka eller pressa vitlöksklyftorna. Hetta upp oljan i en gryta och tillsätt löken. Låt den steka tillsammans med senapsfrön, bockhornsklöver och curryblad tills löken blir mjuk och börjar få färg. Tillsätt kycklingbitarna och salta, stek tills den får yta runt om. Tillsätt kokosmjölk och rör om. Låt sjuda 5–7 minuter på ganska svag värme tills kycklingen är precis genomkokt. Rör då och då under tiden.

3. Kärna ur och tärna tomater och tillsätt dem. Smaka av. Servera med ris, dhal och kokos med chili och lime.

Dela det här receptet med dina vänner!