Kycklinggryta från Sri Lanka

Tillagningstid:

Kycklinggryta från Sri Lanka.

Publicerat:

Tillagningstid:

En riktigt lättgjord och god kycklinggryta som passar att servera till ris. Med mängden chilipeppar kan du anpassa hur mild eller het du till vill ha grytan.

Ingredienser

6 portioner

  • Ca 1 kg
    kycklingfilé
  • 4 tsk
    currypulver från Sri Lanka
  • 1 tsk
    gurkmeja
  • 1 bit(ar)
    ceylonkanel
  • 5 st
    kryddnejlikor
  • 5 st
    kardemummakapslar eller 1 tsk kardemummakärnor
  • ½-1 tsk
    chilipulver beroende på styrka
  • 1 st
    gul lök
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 2 msk
    olja
  • 2 krm
    bockhornsklöver
  • 2 krm
    senapsfrön
  • 5-8 st
    curryblad
  • tsk
    salt
  • dl
    kokosmjölk
  • 3 st
    tomater

Så lagar du