Kycklinggryta från Tanzania

Tillagningstid:

Afrikansk kycklinggryta.

Publicerat:

Tillagningstid:

En riktig god gryta som blir krämig tack vara jordnötssmöret. Den som vill ha ett vegetariskt alternativ utesluter kycklingen och smaksätter i stället såsen med ingefära och vitlök.

Ingredienser

6 portioner

  • 900 g
    kycklinglårfilé
  • 2 msk
    japansk soja
  • 1 tsk
    svartpeppar, nymald
  • 2+1 msk
    färsk ingefära, riven
  • 3 klyfta(or)
    vitlök, rivna
  • 2 tsk
    oregano
  • 2 msk
    olja

Sås

  • 1
    stor gul lök
  • 1 msk
    olja
  • 1 msk
    tomatpuré
  • 1 burk(ar)
    tomater, finkrossade (400 g)
  • ¾ dl
    jordnötssmör (75 g)
  • 3–4 dl
    vatten
  • tsk
    salt
  • 3 dl
    gröna ärtor

Tillbehör

  • Ris
  • Morots– och bönsallad

Så lagar du