Kycklinggryta i tomatsås med romsk pasta

Tillagningstid:

Kycklinggryta i tomatsås med romsk pasta.

Publicerat:

Tillagningstid:

Kycklinggrytan är ett gammalt recept från Ungern. Den lagas av kocken Robin Wernequist som fick sitt matintresse redan som liten, från både pappa och farmor som ständigt lagade mat i hemmet.

Ingredienser

4 portioner

Pasta

  • 4
    ägg
  • vetemjöl
  • 1 klick
    smör

Grytan

  • 1
    purjolök
  • 1
    palsternacka, hackad
  • 1
    rotselleri, hackad
  • 2-3
    gula eller röda paprikor
  • 2
    vitlökar, krossade
  • liter
    kycklingbuljong
  • 1 burk(ar)
    tomatpuré
  • 1 burk(ar)
    krossade tomater
  • 1
    färsk kyckling/biff med kappa/höns

Marinad

  • cayennepulver
  • salt, svartpeppar och vitpeppar
  • vitlökspulver
  • paprikakrydda
  • olivolja

Till servering

  • ärtskott
  • 1 ask(ar)
    vitlöksgroddar
  • lagerblad

Så lagar du