Kycklinggryta med curry

Kycklinggryta med curry

Publicerat:

Tillagningstid:

Kyckling i krämig currysås serveras med ris och goda tillbehör. Det går bra att ta majsstärkelse om du vill ha det glutenfritt.

Ingredienser

6portioner

  • 900g
    kycklingfilé
  • smör till stekning
  • 1msk
    curry
  • 1 ½tsk
    salt
  • 1 ½msk
    vetemjöl eller majsstärkelse
  • 1dl
    vatten
  • 2dl
    crème fraiche
  • 2tsk
    kinesisk eller japansk soja
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • ris
  • skivad banan
  • russin
  • jordnötter
  • chutney
  • kokosflingor

Så lagar du

  1. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Bryn dem i omgångar i smör i en stekpanna och flytta över till en gryta.
  2. Strö över curry, salt och vetemjöl i grytan. Rör om. Koka ur pannan med 1 dl vatten och häll det sedan i grytan. Tillsätt crème fraiche och kinesiskt soja. Koka upp och koka under lock i 5–10 minuter. Rör om någon gång under tiden. Tillsätt mer vatten om såsen är för tjock.
  3. Se att kycklingen är färdig och smaka av om det behövs mer salt och vrid över lite svartpeppar.
  4. Servera med ris och de andra tillbehören i skålar vid sidan om.

Dela det här receptet med dina vänner!