Kycklinggryta med julsmaker

Kycklinggryta med julsmaker

Publicerat:

Tillagningstid:

En saffrans- och glöggdoftande kycklinggryta som passar bra på mingelfesten.

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    kycklingflié
  • 1st
    fast äpple
  • 1st
    röd paprika
  • 1st
    rödlök
  • 1bit(ar)
    färsk ingefära, ca 4cm
  • 1st
    röd chili
  • 3st
    vitlöksklyftor
  • 1tsk
    paprikapulver
  • 1påse(ar)
    saffran (0,5g)
  • 2dl
    äppelglögg
  • 2dl
    grädde
  • 1tärning(ar)
    hönsbuljong
  • salt och peppar
  • smör till stekning

Så lagar du

1. Putsa kycklingfiléerna och dela i mindre bitar.

2. Tärna äpple och paprika. Skala rödlöken och skär i klyftor. Skala vitlök och riv den på ett rivjärn.

3. Bryn kycklingen i smör i en stekgryta. Tillsätt tärnat äpple och paprika, rödlöksklyftor, riven vitlök och finhackad chili och fräs med kycklingen några minuter. Tillsätt glögg, grädde, paprikapulver och saffran, lägg i buljongtärningen och riv ned ingefära.

4. Låt puttra på svag värme under lock cirka 5-7 minuter. Smaka av med ev salt och peppar.

5. Servera med kokt ris och en grönsallad.

Dela det här receptet med dina vänner!