Kycklingklubbor med böngryta

Kycklingklubbor med böngryta

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 4
    kycklingklubbor
  • 1msk
    olja
  • 3msk
    sweet chili
  • 1tsk
    salt

Böngryta:

  • 1
    gul lök, hackad
  • 2
    vitlöksklyftor, pressade
  • 2
    morötter, tärnade
  • 1msk
    olivolja
  • 1burk(ar)
    krossade tomater (400 g)
  • 0,5-1dl
    vatten
  • 2
    paprikor
  • 1
    tetra stora vita bönor (340 g)
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    timjan

Så lagar du

1. Blanda olja sweet chili och salt. Lägg ner kycklingklubborna och blanda runt, låt gärna stå en stund. Sätt ugnen på 200 grader. Stek klubborna ca 30 min mitt i ugnen, pensla någon gång under tiden. Prova med sticka att köttsaften är klar.

2. Fräs lök, vitlök och morot i oljan tills löken är mjuk. Tillsätt tomaterna och sjud under lock tills morotsbitarna är mjuka. Späd med vatten om det behövs.

3. Tärna paprikorna och tillsätt dem. Skölj bönorna i ett durkslag och tillsätt dem. Smaka av med salt och timjan. Sjud några minuter lägg på kycklingklubborna så att de blir varma.

Dela det här receptet med dina vänner!