Kycklingklubbor med böngryta
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 4kycklingklubbor
- 1mskolja
- 3msksweet chili
- 1tsksalt
Böngryta:
- 1gul lök, hackad
- 2vitlöksklyftor, pressade
- 2morötter, tärnade
- 1mskolivolja
- 1burk(ar)krossade tomater (400 g)
- 0,5-1dlvatten
- 2paprikor
- 1tetra stora vita bönor (340 g)
- 1tsksalt
- 1tsktimjan
Så lagar du
1. Blanda olja sweet chili och salt. Lägg ner kycklingklubborna och blanda runt, låt gärna stå en stund. Sätt ugnen på 200 grader. Stek klubborna ca 30 min mitt i ugnen, pensla någon gång under tiden. Prova med sticka att köttsaften är klar.
2. Fräs lök, vitlök och morot i oljan tills löken är mjuk. Tillsätt tomaterna och sjud under lock tills morotsbitarna är mjuka. Späd med vatten om det behövs.
3. Tärna paprikorna och tillsätt dem. Skölj bönorna i ett durkslag och tillsätt dem. Smaka av med salt och timjan. Sjud några minuter lägg på kycklingklubborna så att de blir varma.