Kycklingleverpasta med vitlök och chili

Kycklingleverpasta med vitlök och chili.

Publicerat:

Tillagningstid:

I Finland ätes i genomsnitt ca 100 gram inälvor per person och år, medan vi 1990 åt 2,7 kilo per person och år. Ändå är t ex lever, rätt tillagad, en verklig delikatess som flera kunde ta in på veckomenyn, speciellt kycklinglever som inte har så mycket bismak och som är svår att misslyckas med. Att äta lever är miljösmart – slaktas ett djur kan vi gärna använda så mycket som möjligt av det.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    pasta
  • 300g
    kycklinglever eller hjärta
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1
    röd chilipeppar, tunt skivad
  • 2
    schalottenlökar
  • 2msk
    olivolja
  • 1dl
    vitt vin
  • 1dl
    vispgrädde
  • 2msk
    bladpersilja
  • 1msk
    salvia
  • 2msk
    smör
  • salt och svartpeppar
  • 50g
    parmesan

Så lagar du

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skiva chili, vitlök och schalottenlök tunt och fräs hastigt i olivoljan.
  3. Tillsätt smöret och låt det bli ordentligt varmt i pannan innan du går i med kycklinglevern.
  4. Stek levern hastigt, så den får lite färg, och häll på vinet. När vinet reducerat tillsätter du grädden. Låt koka samman till en simmig sås, ca 2–3 minuter.
  5. Avsluta med att vända ihop såsen med den kokta pastan och den grovt hackade salvian och/eller persiljan.
  6. Toppa med parmesan vid servering.

Dela det här receptet med dina vänner!