Kycklingleverpasta med vitlök och chili

Tillagningstid:

Kycklingleverpasta med vitlök och chili.

Publicerat:

Tillagningstid:

I Finland ätes i genomsnitt ca 100 gram inälvor per person och år, medan vi 1990 åt 2,7 kilo per person och år. Ändå är t ex lever, rätt tillagad, en verklig delikatess som flera kunde ta in på veckomenyn, speciellt kycklinglever som inte har så mycket bismak och som är svår att misslyckas med. Att äta lever är miljösmart – slaktas ett djur kan vi gärna använda så mycket som möjligt av det.

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g
    pasta
  • 300 g
    kycklinglever eller hjärta
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1
    röd chilipeppar, tunt skivad
  • 2
    schalottenlökar
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 dl
    vitt vin
  • 1 dl
    vispgrädde
  • 2 msk
    bladpersilja
  • 1 msk
    salvia
  • 2 msk
    smör
  • salt och svartpeppar
  • 50 g
    parmesan

Så lagar du