Kycklingleverpastej med krispigt strössel
Tillagningstid:
Publicerat:
2019-12-11Tillagningstid:
Det här är en underbar liten rätt att servera som appetizer eller förrätt med en nystekt brödskiva till. Krispet på toppen är knaprigt och smörigt och pastejen härligt fluffig.
Ingredienser
4 portioner
- 2små schalottenlökar, finhackade
- 2 msksmör, till stekning
- 450-500 gkycklinglever
- ½ dlmadeira eller cognac
- ca 1 dlvispgrädde
- svartpeppar och salt
Crumble
- kavring, skurna i små tärningar
- hasselnötter
- timjan, färsk
Så lagar du
1. Hacka löken och fräs den mjuk i smöret.
2. Skölj och torka levern med hushållspapper, skär den i mindre bitar.
3. Lägg levern tillsammans med löken och stek tills den tappat sin ”råa” färg. Salta och peppra.
4. Häll på madeira och låt sjuda i 5–10 minuter så madeiran kokar in. Låt svalna.
5. Mixa allt och häll i grädde lite i sänder tills du har en fin konstistens. Lägg i en låg form och ställ kallt.
6. Förbered ditt strössel. Tärna kavring i små tärningar. Hacka hasselnötter. Plocka timjan.
7. Strö över strösslet över din pastej och servera med smörstekt bröd.