Kycklingleverpastej med krispigt strössel

Kycklingleverpastej med krispigt strössel.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det här är en underbar liten rätt att servera som appetizer eller förrätt med en nystekt brödskiva till. Krispet på toppen är knaprigt och smörigt och pastejen härligt fluffig.

Ingredienser

4portioner

  • 2
    små schalottenlökar, finhackade
  • 2msk
    smör, till stekning
  • 450-500g
    kycklinglever
  • ½dl
    madeira eller cognac
  • ca 1dl
    vispgrädde
  • svartpeppar och salt

Crumble

  • kavring, skurna i små tärningar
  • hasselnötter
  • timjan, färsk

Så lagar du

1. Hacka löken och fräs den mjuk i smöret.

2. Skölj och torka levern med hushållspapper, skär den i mindre bitar.

3. Lägg levern tillsammans med löken och stek tills den tappat sin ”råa” färg. Salta och peppra.

4. Häll på madeira och låt sjuda i 5–10 minuter så madeiran kokar in. Låt svalna.

5. Mixa allt och häll i grädde lite i sänder tills du har en fin konstistens. Lägg i en låg form och ställ kallt.

6. Förbered ditt strössel. Tärna kavring i små tärningar. Hacka hasselnötter. Plocka timjan.

7. Strö över strösslet över din pastej och servera med smörstekt bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!