Kycklingnuggets med ranch dressing (chicken nuggets)

Kycklingnuggets med ranch dressing.

Publicerat:

Tillagningstid:

Spröda kyckling nuggets är ett oemotståndligt snack som passar till alla tillfällen. Adam Aamanns hemlagade fast food, när den är som bäst.

Ingredienser

8portioner

Nuggets

  • 4
    kycklingbröstfiléer, skinn- och benfria
  • tsk
    salt
  • 1msk
    spansk peppar, gärna rökt
  • 2msk
    citronsaft
  • 2msk
    olivolja
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • ½tsk
    socker
  • ½tsk
    svartpeppar, färskamalen
  • dl
    vetemjöl
  • 3
    ägg
  • 1dl
    mjölk
  • 5dl
    ströbröd, gärna panko
  • liter
    frityrolja, järna solrosolja

Dressing

  • dl
    majonnäs
  • 2dl
    crème fraiche (18%)
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 3–4msk
    citronsaft
  • 1tsk
    dijonsenap
  • dl
    färska örter, t ex purjolök, dill, persilja, körvel, dragon etc, finhackat
  • havssalt och svartpeppar

Så lagar du

1. Skär det ansade kycklingbröstet i kuber 3x3 centimeter.

2. Lägg bitarna i en skål och blanda med kryddor, salt, socker, olivolja, citronsaft och vitlök.

3. Låt stå och dra i 15–20 minuter medan du gör panering och dressing.

4. Vispa ihop ägg och mjölk i en skål. Häll upp ströbröd i en annan skål och mjöl i en tredje.

5. Panera kycklingbitarna, först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.

6. Lägg upp bitarna på ett fat.

7. Häll upp frityroljan i en stor gryta. Oljan får max fylla halva grytan för att det inte ska koka över.

8. Värm oljan till 170–180 grader.

9. Lägg i 5–6 kycklingbitar åt gången och stek till gyllenbruna. Ta upp och skaka fria från överflödig olja.

10. Låt vila på hushållspapper.

11. Servera strax efter fritering.

Dressing

1. Hacka örterna fint och pressa vitlöken.

2. Blanda majonnäs, crème fraiche, dijonsenap och citronsaft.

3. Tillsätt kryddorna och smaka av med salt och peppar.

Fler recept från samma program

Hamburgerbröd (danska)

Hamburgerdressing (danska)

Dela det här receptet med dina vänner!