Kycklingrisotto - Leuca och Pescoluse

Publicerat:
2020-06-04Ingredienser
6portioner
- olivolja
- 1 storlök, i bitar
- timjan
- 300grisottoris
- vitt vin
- 2literkycklingbuljong, varm
- 2kycklingbröst, skurna i 1 cm bitar, eller motsvarande kycklinglår
- blandad svamp
- persilja
- citronsaft
- rosmarin
- parmesan
- smör
Så lagar du
1. Värm upp olivoljan i en stor kastrull. Lägg ner lök och stek tills den är mjuk och lätt gyllene.
2. Tillsätt timjan och ris och fortsätt steka i 2 minuter.
3. Höj värmen och tillsätt vin, ca 2 dl. Låt det bubbla upp och reducera ner.
4. Tillsätt buljong, lite i taget, medan du rör om. Låt nästan all buljong ånga bort innan du tillsätter mer.
5. Fortsätt så i ca 25 minuter tills all buljong är slut och riset börjar mjukna.
6. Medan riset kokar, hetta upp mer olivolja i en stekpanna och stek kycklingen tills den blivit gyllenbrun på vissa ställen.
7. Lägg till svampen och stek i ytterligare någon minut.
8. Stäng av värmen och rör ner hackad persilja och citronjuice.
9. Avsluta risotton med riven parmesan och en stor klick smör.
10. Servera risotton toppad med kyckling och svampblandning.