Kycklingrisotto - Leuca och Pescoluse

Kycklingrisotto - Leuca och Pescoluse.

Publicerat:

Så här ska en risotto tillagas. Det italienska sättet kräver ständig närvaro vid grytan och mycket kärlek till matlagningen.

Ingredienser

6portioner

  • olivolja
  • 1 stor
    lök, i bitar
  • timjan
  • 300g
    risottoris
  • vitt vin
  • 2liter
    kycklingbuljong, varm
  • 2
    kycklingbröst, skurna i 1 cm bitar, eller motsvarande kycklinglår
  • blandad svamp
  • persilja
  • citronsaft
  • rosmarin
  • parmesan
  • smör

Så lagar du

1. Värm upp olivoljan i en stor kastrull. Lägg ner lök och stek tills den är mjuk och lätt gyllene.

2. Tillsätt timjan och ris och fortsätt steka i 2 minuter.

3. Höj värmen och tillsätt vin, ca 2 dl. Låt det bubbla upp och reducera ner.

4. Tillsätt buljong, lite i taget, medan du rör om. Låt nästan all buljong ånga bort innan du tillsätter mer.

5. Fortsätt så i ca 25 minuter tills all buljong är slut och riset börjar mjukna.

6. Medan riset kokar, hetta upp mer olivolja i en stekpanna och stek kycklingen tills den blivit gyllenbrun på vissa ställen.

7. Lägg till svampen och stek i ytterligare någon minut.

8. Stäng av värmen och rör ner hackad persilja och citronjuice.

9. Avsluta risotton med riven parmesan och en stor klick smör.

10. Servera risotton toppad med kyckling och svampblandning.

Dela det här receptet med dina vänner!