Kycklingrulle sous-vide med mangokräm och kålsallad
Publicerat:
2019-03-06Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
- 350gkycklinglårfilé, gärna med skinn
- 1msksalt
Snabbpicklad kål
- 100gfinstrimlad spetskål
- 80gfinriven morot
- 80gfinriven röd lök
- 2mskhonung
- 1mskvit creme de balsamico
- 1tsksalt
Dressing
- 2dlcrème fraiche
- 1dlmango chutney
- salt och peppar
Till servering
- 4-6sttunnbröd, mjukt
- 100gvalfri sallad
- 20gkoriander, färsk
- 4mskbbq-sås efter tycke, gärna lite rökig och fruktig
Så lagar du
1. Salta kycklinglårfiléerna på båda sidorna och låt ligga i några minuter på en plåt. Torka av kycklingen lätt innan du röker den.
2. Rök kycklingen lätt i t ex ett minirökeri eller med en rökpistol i max 30 minuter (läs mer nedan).
2. Stoppa sedan kycklingen i vakuumpåse, försegla och lägg den i vattnet. Sätt sous-vide-cirkulatorn på 64 grader i cirka 50 minuter.
3. Börja med snabbpicklingen: Finstrimla vitkålen, riv moroten och skiva rödlöken fint. Blanda sedan ner honung, balsamico och salt i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur.
4. Blanda samtliga ingredienser till dressingen, smaka av med salt och peppar.
5. Ta kycklingen ur vakuumpåsen och grilla den snabbt i en grillpanna, stekpanna eller ugn.
6. Strimla kycklingen. Ta fram tunnbrödet och börja montera ”rullen” med sallad, dressing, bbq-sås, kålsallad och rulla ihop.
Övrigt
Vid rökning av kyckling brukar jag använda ett minirökeri för hemmabruk. Du kan också använda en rökpistol genom att lägga kycklingen i en form, täcka med platsfolie och sätta in rökslangen tills formen fylls av rök.