Kycklingsallad med apelsin

Kycklingsallad med apelsin.

Publicerat:

Tillagningstid:

Köp färdiggrillad kyckling eller ugnsstek en egen kyckling dagen före.

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    grillad eller ugnsstekt kyckling
  • 1st
    tetra eller burk kidneybönor, 400 g
  • 3st
    apelsiner
  • 1påse(ar)
    blandad sallad, ca 150 g

Citrondressing

  • 1st
    citron
  • 2tsk
    dijonsenap
  • 3msk
    olivolja
  • ½tsk
    salt
  • 2krm
    nymald svartpeppar

Tillbehör

  • bröd

Så lagar du

1. Rensa kycklingen och skär köttet i bitar. Skölj bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag.

2. Finriv skalet av halva citronen, blanda med 2 msk pressad citronsaft, senap, olivolja, salt och peppar.

3. Blanda kycklingen och bönorna i en salladsskål. Häll över dressingen. Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i bitar. Blanda dem och salladsbladen med kycklingen.

4. Servera med bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!