Kycklingsallad med apelsin
Publicerat:
2013-03-06Tillagningstid:
Köp färdiggrillad kyckling eller ugnsstek en egen kyckling dagen före.
Ingredienser
4portioner
- 1stgrillad eller ugnsstekt kyckling
- 1sttetra eller burk kidneybönor, 400 g
- 3stapelsiner
- 1påse(ar)blandad sallad, ca 150 g
Citrondressing
- 1stcitron
- 2tskdijonsenap
- 3mskolivolja
- ½tsksalt
- 2krmnymald svartpeppar
Tillbehör
- bröd
Så lagar du
1. Rensa kycklingen och skär köttet i bitar. Skölj bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag.
2. Finriv skalet av halva citronen, blanda med 2 msk pressad citronsaft, senap, olivolja, salt och peppar.
3. Blanda kycklingen och bönorna i en salladsskål. Häll över dressingen. Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i bitar. Blanda dem och salladsbladen med kycklingen.
4. Servera med bröd.