Kycklingsallad med rostade cashewnötter & kronärtskockshjärtan

Kycklingsallad med rostade cashewnötter & kronärtskockshjärtan

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    kyckling
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • ½st
    chilifrukt
  • 2msk
    olivolja
  • 1burk(ar)
    kronärtskockshjärtan
  • 1dl
    cashewnötter
  • 1st
    citron
  • efter smak
    salt & peppar
  • 2msk
    vatten
  • 2st
    tomater
  • ½st
    gurka
  • efter smak
    ruccola
  • 1påse(ar)
    romansallad

Så lagar du

Rosta cashewnötterna i het, torr stekpanna tills de fått fin färg.

Skär kycklingen i ca 2 cm stora bitar och bryn i olivolja.

Tillsätt hackad vitlök och hackad chili och stek tills kycklingen är vit rakt igenom.

Salta och peppra.

Pressa citronen och häll över kycklingfräset tillsammans med vattnet.

Lyft ur kycklingbitarna och häll spadet i stekpannan över kronärtskockshjärtanen, som du delat i 2-3 delar.

Lägg kronärtskockshjärtanen i botten på 4 portionsformar. Lägg över kyckling och cashewnötter och toppa med grönsaker och sallad.

Blanda direkt innan servering.

Kostnad: ca 32 kr per person

Dela det här receptet med dina vänner!