Kycklingschnitzel med stuvad potatis och morötter

Kycklingschnitzel med stuvad potatis och morötter.

Publicerat:

Tillagningstid:

Snitzlora thaj thule ropaja är det romska namnet på den här traditionella fattigmansmaten som man åt i svåra tider– men även för att man var mycket på resande fot och denna mat var lättillgängligt och höll de stora familjerna mätta och belåtna. Tari Kaminski har komponerat det här receptet.

Ingredienser

4 - 6portioner

Kyckling

  • 600g
    kycklingfilé
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    peppar
  • 1msk
    soja
  • 2
    ägg
  • 1dl
    vispgrädde
  • 3dl
    mjöl
  • dl
    ströbröd
  • 4dl
    olja

Stuvad potatis med morötter

  • 1kg
    potatis
  • 400g
    morötter
  • liter
    kyckling- eller grönsaksspad eller buljong
  • 50g
    smör
  • 4msk
    mjöl
  • efter smak
    cayennepeppar

Så lagar du

1. Dela kycklingfiléerna i två delar, banka ut dem till ca 0,5 cm tjocka.

2. Knäck ägg i en skål. Vispa ihop med soja, salt, peppar och vispgrädde, låt schnitzeln vila i äggblandningen ca 10 min.

3. Under tiden förbered potatis- och morotsstuvningen. Skala potatis och morötter. Dela potatisen i fyra delar och skiva morötterna.

4. Häll över kyckling- eller grönskasfond och låt koka i 15 min

5. Häll mjöl och ströbröd i en skål och blanda i cayennepeppar, sedan vänd kyckling skivorna i mjöl- och ströbrödsblandningen.

6. Hetta upp oljan och stek två schnitzlar i taget, ca 5 min på varje sida på medelhög värme.

7. När schnitzlarna är klara, lägg upp dem på en ungsbleck och håll dem varma tills du är klar med redningen.

8. Smält smör i en stekpanna på svag värme och rör ner mjölet, rör om tills redningen får en fin brun färg. Sedan späd med ca 3-4 dl grönsaksspad under omrörning.

9. Häll det över potatisarna och morötterna, låt koka i 3-5 minuter. Klart att servera!

Dela det här receptet med dina vänner!