Kycklingsoppa Tom Ka Gai

Tid:

En skål med Tom Ka Gai, thailansk kyklingsoppa med ris, dekorerad med persilja. Bild av Britt Sundqvist i Laga om mig.

Tid:

”Jag lagade kycklingsoppa, Tom Ka Gai. Detta recept blev jag nyfiken på därför vi har varit i Thailand och ätit denna rätt. Det blev gott men min man tyckte det kunde ha varit lite mer krydda i receptet. Det var ett lätt recept och det gick snabbt att göra” - Britt Sundqvist, tittare på Go'kväll.

Ingredienser

2 portioner

  • 2
    färska kycklingfiléer
  • 1 burk(ar)
    kokosmjölk
  • 8 st
    färska champinjoner
  • 1 tärning(ar)
    kycklingbuljong
  • ½ liter
    vatten
  • 1 st
    limefrukt
  • 1 tsk
    riven färskt ingefära
  • 1 msk
    socker
  • ¼ tsk
    salt
  • 2
    limeblad
  • 1
    fint skuren citrongräs - stjälk och några kvistar
  • koriander

Ris

  • dl
    asiatiskt ris (t ex basmatiris, jasminris)
  • 3 dl
    vatten

Så lagar du