Kyld gurksoppa

Kall gurksoppa.

Publicerat:

Tillagningstid:

Fräsch och frisk gurksoppa kompletterar kräftornas sälta. Se till att servera soppan riktigt kyld.

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    gurkor
  • 70g
    färsk spenat
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 2dl
    kall grönsaksbuljong
  • ½dl
    färska myntablad
  • 1st
    lime
  • 2tsk
    äppelcidervinäger
  • salt och peppar

Till servering

  • grekisk yoghurt
  • färsk mynta

Så lagar du

1. Skala och skär gurkan i mindre bitar. Mixa den med buljong, mynta och spenat i matberedare. Smaka av med pressad vitlök, limesaft, äppelcidervinäger, salt och svartpeppar. Låt stå kallt innan servering.

2. Servera med en klick grekisk yoghurt och några färska myntablad.

Dryckestips

Öl:
Jämtlands Bärnsten Lager, Sverige
Nr 1307, 19:90 (33 cl)

Vitt vin:
Blanc Pescador, Spanien
Nr 7915, 69 kronor

Hunter's Riesling 2016, Nya Zeeland
Nr 2480,  87 kronor

Sancerre Les Pierris 2016, Frankrike
Nr 2259, 159 kronor

Alkoholfritt

Öl:
Nils Oscar Alkoholfri, Sverige
Nr 1909, 15:90 (33 cl)

Vin:
Leitz Eins Zwei Zero Riesling 2015, Tyskland
Nr 11901, 69 kronor

Dela det här receptet med dina vänner!