Kyld ostronsoppa med strandkål och äpple

Tillagningstid:

Kyld ostronsoppa med strandkål och äpple

Publicerat:

Tillagningstid:

En variant på en riktig klassiker till förrätt. I grund är detta en potatis och purjolökssoppa - även kallad crème vichyssoise med ett finare namn. Denna soppa serveras kall, vilket gör den utmärkt att bjuda på när du har många gäster och min variant har en tvist och smakas upp med svenska ostron precis före servering och blir en kyld ostronsoppa med, äpple och strandkål.

Ingredienser

4 portioner

  • 4 st
    ostron (gärna svenska)
  • 100 g
    purjolök, sköljd
  • 300 g
    potatis, skalad
  • 2 st
    schalottenlökar
  • 5 dl
    hönsbuljong
  • 4 dl
    grädde
  • 2 msk
    smör
  • 1 st
    citron, skalet av
  • salt

Till servering

  • strandkål, strimlad
  • äpple, krispigt

Så lagar du