L´orange douce

keramikskål med riven mandelmassa på bänk, ägg i bakgrunden

Publicerat:

Tillagningstid:

Apelsin- och hjortronsallad med mandelknaper.

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    apelsiner
  • ca 150 g
    hjortron
  • ½st
    vaniljstång
  • 1-2 msk
    strösocker
  • 100 g
    mandelmassa

Så lagar du

1. Skär bort skalet på apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. Lägg dem i en skål tillsammans med saften. Halvera och skrapa ur vaniljstången däri och lägg även i stången. Blanda ner hjortronen och söta lätt.

3. Sätt ugnen på 175°.

4. Grovriv mandelmassan över en plåt med bakplåtspapper. Rosta sedan i ugnen ca. 5 minuter eller tills den fått fin gyllenbrun färg. Låt kallna.

5. Fördela salladen i skålar och strö över mandelmassa vid serveringen. Servera eventuellt lättvispad grädde.

Dela det här receptet med dina vänner!