Labaneh

Labaneh med granatäpple.

Publicerat:

Tillagningstid:

Labaneh, eller labneh, är en specialitet från mellanöstern som består av avrunnen yoghurt. Maximillians variant är vegansk.

Ingredienser

  • 1paket
    silkestofu
  • 1msk
    kokosfett
  • 1msk
    b-jäst flingor
  • ½tsk
    havssalt
  • 4msk
    citronsaft

Garnering

  • granatäppelkärnor
  • sesamfrön
  • zaatar

Så lagar du

1. Klä en skål med bakplåtspapper.

2. Smält kokosfettet.

3. Mixa alla ingredienser i 1 minut på högsta hastighet i en kannmixer. Häll upp i skålen.

4. Ställ i kylen i minst 1 timme. Eller i frys 30 minuter. Stjälp upp labanehn på en tallrik. Garnera med granatäppelkärnor, sesamfrön och zaatar.

Dela det här receptet med dina vänner!