Läcker grönkålssallad med apelsin och granatäpple

Ggrönkålssallad med apelsin och granatäpple ligger i en röd serveringsskål av metall. I bakgrunden ett rustikt kök med vita luckor.

Publicerat:

Den här salladen passar bra som tillbehör till laxpuddingen. Men den är verkligen också ett bra inslag på det normalt så vilket proteintungt julbord som helst. Salladen gjorde min sambo första gången till julen 2015, sedan dess är den ett stående inslag på vårt julbord.

Ingredienser

  • 1knippa(or)
    grönkål
  • 1knippa(or)
    svartkål (eller savojkål)
  • 2st
    apelsin
  • 1st
    granatäpple
  • 4msk
    valnöt, skalade
  • 3msk
    olivolja
  • 1krm
    socker
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Dra kålen från den grova stjälken och doppa den sedan hastigt i kokande vatten. Kyl ner direkt i kallt vatten(kålen skall ha mycket spänst kvar.)

2. Pressa en apelsin och riv zesten. Gör en vinägrett på apelsinjuice, zest, olivolja, socker, salt och peppar.

3. Skär skalet från den andra apelsinen så att hela den vita hinnan försvinner och skiva den tunt. Kärna ur granatäpplet.

4. Blanda kålen med vinägrett och lägg upp den luftigt på ett fat, avsluta med de skivade apelsinerna, granatäpple och krossade valnötter.

Dela det här receptet med dina vänner!