Lady och Lufsen-pasta

Lady och Lufsen-Pasta

Ingredienser

6portioner

Tomatsås

  • 1
    lök
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 2paket
    krossade tomater (gärna finkrossade)
  • 1msk
    tomatpuré
  • 1
    näve färska basilikablad
  • 1msk
    balsamico
  • 1tsk
    dijonsenap
  • 2dl
    vatten
  • salt & peppar

Köttbullar

  • 800g
    köttfärs
  • 1dl
    ströbröd eller 2-3 skivor dagsgammalt bröd
  • 1,5dl
    mjölk
  • 1
    ägg
  • 1
    pressad vitlöksklyfta
  • 1knippa(or)
    finhackad persilja
  • 1knippa(or)
    finhackad basilika eller 1 msk torkad
  • 1,5tsk
    dijonsenap
  • 1,5tsk
    salt
  • peppar
  • olivolja till stekning

Servering

  • 400g
    spaghetti
  • parmesanost
  • 1kruk(or)
    basilika

Så lagar du

  1. Börja med tomatsåsen. Finhacka löken och stek i olja, pressa i vitlök och stek lite till. 
  2. Tillsätt krossad tomat, tomatpuré och alla övriga ingredienser till tomatsåsen. Koka upp såsen och låt sedan puttra långsamt under lock medan du förbereder köttbullarna.
  3. Blanda ströbröd eller smulade brödskivor med mjölk, rör om och tillsätt alla övriga ingredienser till köttbullarna. 
  4. Rör gärna smeten med händerna, ibland kan ströbrödet klumpa sig, lös upp den med fingrarna samtidigt som du blandar allting. 
  5. Rulla stora köttbullar, större än klassiska svenska köttbullar. 
  6. Lägg på en plåt och ringla rikligt med olivolja över. Värm ugnen till 200° och tillaga köttbullarna mitt i ugnen i ca 15 min, öppna upp luckan efter halva tiden och skaka på plåten.
  7. Smaka av tomatsåsen och krydda eventuellt med salt eller peppar. 
  8. Vänd försiktigt köttbullarna i tomatsåsen och låt dem få puttra med några minuter. 
  9. Servera med pasta, färsk basilika och riven parmesanost. Bellisimo!

Dela det här receptet med dina vänner!