Lakritspannacotta med hallon

Lakritspannacotta med hallon.

Publicerat:

Tillagningstid:

En len pannacotta med mild lakritssmak och färska hallon. Lakrits och hallon är en riktig favoritkombo. 10 minuters tillagningstid plus tre timmar i kylskåpet.

Ingredienser

4 - 6portioner

Pannacotta

  • 2
    gelatinblad
  • 5dl
    vispgrädde
  • 2-3msk
    krossade lakritskarameller
  • 3msk
    socker

Till servering

  • färska hallon
  • citronmeliss

Så lagar du

1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten cirka 5 minuter.

2. Koka upp grädde, socker och lakritskross (spar lite till garnering).

3. Ta kastrullen från plattan. Krama ur gelatinet och smält det i den varma gräddblandningen under omrörning.

4. Häll upp i dessertglas eller skålar, låt kallna och ställ i kylen cirka tre timmar. 

Servera pannacottan toppad med färska hallon, blad av citronmeliss och lakritskross.

Dryckestips

Rött vin:
Brachetto d´Acqui Braida 2015, Italien
Nr 6260, 89 kronor (37,5 cl)

Alkoholfritt:
Kaffe

Dela det här receptet med dina vänner!