Lamm- och kikärtsspett med tahinisås

Tid:

Lamm- och kikärtsspett med tahinisås.

Tid:

Härligt smakrika grillspett med smaker från mellanöstern som lamm, kikärter och granatäpplekärnor. Kikärtsspetten, hummus och sallad är veganskt.

Ingredienser

4 portioner

Lammspett

  • 500 g
    lammfärs
  • 1 dl
    bladpersilja, hackad
  • 1
    gul lök, hackad
  • 2 klyfta(or)
    vitlök, fint hackade
  • 1 dl
    vatten
  • ½
    citron, saften
  • 2 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar, grovmald

Hummus

  • ca 200 g
    torkade kikärtor eller 400 g färdigkokta
  • 1 klyfta(or)
    vitlök, hackad
  • 3 msk
    tahini
  • 1
    citron, pressad
  • 1 tsk
    flingsalt
  • 2 msk
    olivolja - tills servering

Kikärtsspett

  • ca 200 g
    torkade kikärtor blötlagda i vatten under natten
  • 1
    gul lök
  • 1 dl
    bladpersilja, hackad
  • efter smak
    grön chili
  • 1-2 tsk
    flingsalt
  • 1 tsk
    garam masala
  • ½ tsk
    bikarbonat
  • 4
    små auberginer eller zucchini
  • 1 msk
    olivolja

Sallad

  • 3
    tomater
  • 1
    gurka, liten
  • 3
    salladslök
  • 1 dl
    bladpersilja, hackad
  • 1
    granatäpple
  • 1 dl
    mynta, hackad
  • 1 dl
    koriander, hackad
  • ½ tsk
    kryddpeppar
  • 1 tsk
    salt
  • efter smak
    svartpeppar
  • 1
    citron, pressad
  • 2-3 msk
    god olivolja
  • 2 tsk
    granatäpplesirap

Så lagar du