Lammbruschetta med morotstzatziki

Tid:

Lammbruschetta med morotstzatziki.

Tid:

En frasig liten macka, en bruschetta, med frisk och krämig morotstzatziki är en smakrik bas till tunna skivor rökt lamm. Tzatzikin är också ett utmärkt tillbehör även till annat kött, till grönsaksrätter eller varför inte till korv.

Ingredienser

4 portioner

Lammbruschetta

  • 12 skiva(or)
    surdegsrostbröd
  • ½ msk
    olivolja
  • 200 g
    rökt lamm, (stek/fiol)
  • 3 klyfta(or)
    vitlök

Morotstzatziki

  • 200 g
    morötter, gula och oranga
  • 3
    gulröda inhemska äpplen
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 dl
    persilja, finhackad
  • 1 tsk
    spiskummin
  • ½ dl
    cider
  • 2 tsk
    olivolja
  • 2 dl
    grekisk yoghurt
  • citron
  • salt och svartpeppar

Krispigt äppel- och lökhack

  • ½
    gul lök
  • ½
    schalottenlök
  • 1
    inhemskt äpple, fintärnat
  • 1 kvist(ar)
    färsk rosmarin, bladen
  • 1 msk
    persilja, finhackad
  • 2 msk
    cider
  • salt/örtsalt och svartpeppar

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg