Lammbruschetta med morotstzatziki
Publicerat:
2019-04-17Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Lammbruschetta
- 12skiva(or)surdegsrostbröd
- ½mskolivolja
- 200grökt lamm, (stek/fiol)
- 3klyfta(or)vitlök
Morotstzatziki
- 200gmorötter, gula och oranga
- 3gulröda inhemska äpplen
- 2klyfta(or)vitlök
- 1dlpersilja, finhackad
- 1tskspiskummin
- ½dlcider
- 2tskolivolja
- 2dlgrekisk yoghurt
- citron
- salt och svartpeppar
Krispigt äppel- och lökhack
- ½gul lök
- ½schalottenlök
- 1inhemskt äpple, fintärnat
- 1kvist(ar)färsk rosmarin, bladen
- 1mskpersilja, finhackad
- 2mskcider
- salt/örtsalt och svartpeppar
Så lagar du
Lammbruschetta
1. Stek brödbitarna i rikligt med olivolja och strimlad vitlök.
2. Strö lite flingsalt på skivorna.
3. Klicka på morotstzatzikin.
4. Lägg på tunna skivor av det rökta lammet och toppa med äppel- och lökhack.
Morotstzatziki
1. Riv morötterna grovt och blanda med pressad vitlök och rivet äpple.
2. Salta och peppra.
3. Smaksätt med citron och blanda ner spiskummin, cider och yoghurt.
Krispigt äppel- och lökhack
1. Blanda ihop finhackat äpple, lök och örter.
2. Smaka av med cider, salt och peppar.
Dryckestips
Rått äpple och rå lök kan vara kniviga smaksällskap till vin, men en fräschsyrlig äkta cider klarar utmaningen galant och blir dessutom ett smakmöte till äpplet.
Tips
Om du väljer att stansa ut rundlar ur rostbrödet, spara brödresterna och gör krutonger av dem. Tärna brödkanterna och bred ut dem på en plåt. Klicka på smör och strö över salt och peppar. Stek 10 minuter i ugn på 170 grader.