Lammfilé med ramslökspesto och svampfylld ugnspannkaka

Tid:

Lammfilé med ramslökspesto och svampfylld ugnspannkaka

Tid:

Ramslöken är en svensk primör som ger en underbar pesto. Gott till fint kött med en annorlunda ugnspannkaka, späckad med brynt svamp. Hittar du inte ramslök, byt mot färsk spenat och ett par klyftor färsk vitlök. Pannkakan kan antingen serveras nylagad, eller göras i förväg, skäras i bitar och fräsas upp i stekpanna.

Ingredienser

4 portioner

  • 600 g
    lammfilé eller annat fint kött
  • 2 msk
    smör till stekning
  • 1 tsk
    salt
  • 1 krm
    nymalen svartpeppar
  • 70 g
    färsk ramslök
  • 25 g
    hasselnötter
  • 1 dl
    grovriven prästost eller annan smakrik svensk hårdost
  • dl
    rapsolja, gärna kallpressad
  • salt, svartpeppar
  • 1
    gul lök
  • 200 g
    skogschampinjoner eller annan svamp
  • 2-3 msk
    smör till stekning
  • 2 krm
    salt
  • 1 krm
    nymalen vitpeppar
  • 3 dl
    vetemjöl, 180 g
  • 8 dl
    mjölk, 3 %
  • 4
    ägg
  • ½ tsk
    salt
  • 1 tsk
    torkad timjan
  • 2 msk
    koncentrerad kycklingfond
  • 50 g
    smör
  • 1 ask(ar)
    cocktailtomater

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg