Lammfrikassé

Lammfrikassé med bacon och svamp.

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    lammkött, bog eller bringa
  • 2msk
    kalvfond
  • 1st
    gul lök
  • 1st
    morot
  • 1msk
    muskotblomma
  • salt och peppar
  • 8st
    stora potatisar
  • ½dl
    grädde
  • ½dl
    mjölk
  • 20g
    smör
  • salt
  • ½liter
    blandad svamp, t ex kantareller, murklor, karl johan, champinjoner
  • 200g
    rökt fläsk
  • 1paket
    frysta tranbär
  • 1tsk
    strösocker
  • smör att steka i

Så lagar du

1. Skiva löken och moroten. Bryn på lammköttet och lägg ner löken och moroten när köttet fått färg. Häll på vatten tills det täcker i grytan, ca 1 liter, och häll i fonden. Koka i tryckkockare i ca 1 timme, i vanlig gryta ca 3 timmar.

2. Koka potatisen. Pressa eller stompa den och blanda ner grädde, mjölk och smör. Smaka av med salt.

3. Häll tranbären i en kastrull, tillsätt sockret och rör om tills tranbären mjuknat, häll eventuellt på lite vatten. Låt koka ihop till en tjock sås.

4. Skär svampen och fläsket i tärningar. Fräs svampen i smör, ta upp och stek sedan fläsket på svag värme. Låt fläsket rinna av på hushållspapper.

5. Servera lammet med stekt fläsk och svamp, potatispuré och tranbärssås.

Dela det här receptet med dina vänner!