Lammfritters

Stekpanna innehållande frityrsmet och fett står på rostigt bord utomhus.

Publicerat:

Tillagningstid:

En perfekt rätt att laga på rester av kallt kött som blivit över från tidigare middagar.

Ingredienser

8portioner

  • 800g
    lamm
  • (ca) 1
    flaska öl
  • mjölk
  • (ca) 4dl
    vetemjöl
  • salt
  • peppar

Så lagar du

1. Häll salt och peppar i en skål. Gör ett hål i mitten.

2. Häll i öl i mitten. Tillsätt försiktigt lagom med mjöl, häll därefter i mjölk så att det blir en tjock konsistens.

3. Lägg i köttbitarna och rör runt. Låt mixen vila i ca 30 minuter.

4. Häll olja i en stor stekpanna (ca 15-20 mm). Tillsätt en liten bit smör för god smak och för att testa temperaturen. Smöret ska fräsa.

5. Då temperaturen är rätt, lägg försiktigt i köttbitarna med frityrmix i stekpannan. Koka tills bitarna är gyllenbruna (ca 1-2 minuter) innan du vänder bitarna.

6. När bitarna är klara på bägge sidor, lägg dem på ett hushålllspapper så oljan torkar upp. Klara bitar kan läggas i ugn på eftervärme tills allt är klart.

Serveringstips:

Tomatsås passar fint som tillbehör.

Dela det här receptet med dina vänner!