Lammgryta med ärtor

Tillagningstid:

Lammgryta med ärtor

Publicerat:

Tillagningstid:

Lammgryta där sötma går hand i hand med kryddor som ger rätten ett härligt djup.

Ingredienser

6 portioner

  • 1,5 kg
    lammlägg med ben eller lammframdel i grytbitar
  • 5 msk
    matolja (med neutral smak)
  • 2 st
    gula lökar
  • 6 st
    vitlöksklyftor
  • 5 dl
    vatten
  • 2 tsk
    vinäger
  • 1 msk
    dijonsenap
  • 1 tsk
    torkad timjan
  • 1 msk
    sweet chilisås
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • 600 g
    ärtor
  • chilipulver (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Servering

  • färskt bröd
  • kokt potatis eller potatismos

Så lagar du