Lammgryta med ärtor
Tillagningstid:
Publicerat:
2021-12-16Tillagningstid:
Lammgryta där sötma går hand i hand med kryddor som ger rätten ett härligt djup.
Ingredienser
6 portioner
- 1,5 kglammlägg med ben eller lammframdel i grytbitar
- 5 mskmatolja (med neutral smak)
- 2 stgula lökar
- 6 stvitlöksklyftor
- 5 dlvatten
- 2 tskvinäger
- 1 mskdijonsenap
- 1 tsktorkad timjan
- 1 msksweet chilisås
- salt (efter smak)
- svartpeppar (efter smak)
- 600 gärtor
- chilipulver (efter smak)
- svartpeppar (efter smak)
Servering
- färskt bröd
- kokt potatis eller potatismos
Så lagar du
- Bryn lammkött och ben runt om i olja i en stor gryta tills det fått fin färg.
- Skala lök och vitlök, hacka löken och finhacka vitlöken. Bryn lök och vitlök några minuter med köttet.
- Häll vatten, vinäger, dijonsenap, timjan och sweet chili i grytan. Salta och peppra efter smak. Låt sjuda med lock på cirka 1 timme tills köttet är mört. Späd eventuellt med lite vatten om det ser ut att bli för torrt.
- Tillsätt ärtorna och rör om.
- Låt puttra på svag värme 10 minuter.
- Servera med färskt bröd, kokt potatis eller potatismos.