Lammgryta med julens kryddor och inkokta päron

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

När decembermörkret lägrar sig utanför fönstret längtar man efter kryddiga, söta smaker. Den här marockansk-inspirerade grytan sällskapar gärna med ett kryddigt saffransris och söta, inkokta päron. En riktigt julig rätt för kulna kvällar.

Ingredienser

4 portioner

  • 1
    lammstek eller lammlägg på cirka 900 g
  • 2
    gula lökar
  • 4
    vitlöksklyftor
  • 50 g
    smör
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 tsk
    kryddpeppar
  • 1
    kanelstång
  • 2 tsk
    spiskummin
  • 10
    kardemummakapslar
  • salt och peppar
  • 3 dl
    kycklingbuljong
  • 1
    apelsin, saft och skal
  • 1
    granatäpple
  • 1 kruk(or)
    mynta
  • 1 dl
    pistagenötter

Inkokta päron

  • 3
    päron
  • 5 dl
    vatten
  • 2 ½ dl
    socker
  • 1
    citron, skalet
  • 4
    kardemummakapslar

Så lagar du