Lammgryta Tajine med tomat samt höstprimörer

Lammgryta Tajine med tomat samt höstprimörer

Ingredienser

4portioner

  • 600 g
    lammstek gärna från ungdjur
  • 100g
    morötter
  • 100g
    små tomater, gärna med kvisten kvar som kan koka med
  • 100g
    syltlök
  • 100g
    blomkål
  • 4st
    klyftor vitlök
  • 2 st
    kvistar färsk rosmarin
  • 4dl
    tomatjuice
  • 2msk
    rapsolja
  • 2msk
    hackad kruspersilja
  • salt och nymalen vitpeppar

Så lagar du

1. Börja med att skala och grovhacka vitlöken, skär sedan ner lammsteken i ca 1 1/2 cm stora bitar, stek detta tillsammans i 2 msk rapsolja. Stek tills att lammet har fått en gyllenbrun färg.

2. Häll på tomatjuicen samt lägg i morötterna samt den färska rosmarinen, sätt sedan på locket på tajinen och låt småkoka i ca 30 minuter. Rör om då och då. Tillsätt vatten om det behövs.

3. Ansa och skär ner blomkålen samt morötterna i mindre bitar, 1 till 2 cm stora.

4. Tillsätt sedan alla grönsaker och låt småkoka i 10 minuter, smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Strö över kruspersiljan.

5. Serveras med ris eller kokt potatis.

Dela det här receptet med dina vänner!