Lammlägg på persiskt vis

Tid:

Lammlägg på persiskt vis.

Tid:

Ett mustigt och kryddigt långkok med smak av saffran, kardemumma och kanel. Lammlägg är en fantastisk råvara men om man inte hittar den kan man byta ut mot andra delar av lammet. Koktiden kan variera lite beroende på vilken del man använder så titta till köttet då och då, det ska vara så välkokt och mört att det faller sönder.

Ingredienser

4–6 portioner

  • 4
    lammlägg, cirka 1½ kg
  • salt och peppar
  • 2 msk
    olivolja
  • 1
    lök, skuren i tunna skivor
  • 4
    vitlöksklyftor, finhackade
  • ca 1 liter
    kycklingbuljong
  • 1 msk
    tomatpuré
  • 1 tsk
    gurkmeja
  • ½ tsk
    kanel
  • ¼ tsk
    nymald kardemumma
  • ½ tsk
    nyriven muskot
  • 1 nypa(or)
    saffranstrådar eller ½ g stött saffran

Garnering

  • ½
    granatäpple, kärnorna
  • 1
    näve finhackad mynta

Så lagar du