Lammribs

Grillade lammrätter på delarna karré hjärta, rygg och ribs.

Publicerat:

När gästerna är bjudna och grillsäsongen som bäst gör du rätt i att skaffa dig ett helt lamm. Hjälp vid grillen får du av Filip Langhoffs recept på olika delar; ribs, hjärta, rygg och karré.

Ingredienser

4 portioner

  • 2
    lammsidor med ben

Bräseringslag

  • ½
    vitlök
  • 1
    lök
  • ½ dl
    vitt vin
  • rosmarin
  • salt

Marinad

  • 4
    vitlöksklyftor
  • 1
    lök
  • 100 g
    bacon, kraftigt rökt
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 3
    tomater, mogna
  • ½ dl
    kallpressad rybsolja
  • ½ dl
    äppelvinäger

Tillbehör

  • ½
    isbergssallad
  • 8
    vårlökar
  • 5
    rovor
  • rapsolja
  • 500 g
    naturell yoghurt
  • 2 kvist(ar)
    mynta
  • salt
  • svartpeppar

Så lagar du