Lammrostbiff med smörbrynt bönpuré, spetskål och basilikasmör

Tillagningstid:

Lammrostbiff med smörbrynt bönpuré, spetskål och basilikasmör

Publicerat:

Tillagningstid:

En riktig festrätt i tidens anda, där brynt smör, bönor och kål spelar huvudrollerna. Hyvlat pestosmör förgyller både smak och synintryck.

Ingredienser

4 portioner

  • 600 g
    lammrostbiff, alt ytterfilé eller entrecôte
  • 1 tsk
    salt
  • 1 krm
    nymalen svartpeppar
  • 300 g
    körsbärstomater på kvist
  • lite olivolja

Basilikasmör

  • 2 dl
    basilikablad, löst packade
  • ½ dl
    hasselnötter
  • ½ dl
    finriven parmesanost
  • 1
    skalad vitlöksklyfta, gärna färsk
  • 50 g
    mjukt smör
  • 1 krm
    salt

Bönpuré

  • 2 burk(ar)
    cannellinibönor à 400 g
  • 2 msk
    rapsolja
  • 50-70 g
    smör
  • 2 msk
    koncentrerad grönsaks- eller kycklingfond
  • ev salt
  • nymalen vitpeppar

Kål

  • 400-500 g
    spetskål, ansad
  • 2 msk
    smör
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • ½ dl
    kapris, vanlig eller delikatess

Så lagar du