Landgång på stor mandelpotatis

Landgång på stor mandelpotatis

Publicerat:

Tillagningstid:

Perfekt buffé- eller mingelrätt som kan ätas på stående fot. Du kan använda fantasin när det kommer till toppings. Allt från skaldjur till kallskuret funkar ypperligt. Till denna rätt föredrar jag att använda mandelpotatis.

Ingredienser

  • 4st
    stora mandelpotatisar (eller liknande bakpotatisar)
  • 100g
    handskalade räkor
  • 50g
    sikrom (eller valfri typ av rom)
  • 100g
    gravad lax
  • 50g
    inlagd sill
  • 0,5kruk(or)
    dill
  • 0,5kruk(or)
    gräslök

Dressing

  • 2dl
    crème frachie
  • 1krm
    chili flakes
  • 1tsk
    honung
  • 1tsk
    lime
  • efter smak
    peppar

Så lagar du

  1. Börja med att blanda ihop dressingen. Låt stå i kylen. Gör det gärna dagen före servering om du kan och vill.
  2. Sätt ugnen på 120 grader och lägg potatisarna direkt på en plåt.
  3. Låt baka i minst 2 timmar beroende på potatisen.
  4. Ta ut potatisen och skiva eller dela den på längden.
  5. Låt svalna lite och garnera sedan de olika skivorna eller delarna med räkor, lax, sill och sikrom.
  6. Ringla över lite av dressingen eller servera den i en skål på sidan.
  7. Garnera med dill och gräslök.

Dela det här receptet med dina vänner!