Landgång på stor mandelpotatis
Publicerat:
2021-03-29Tillagningstid:
Perfekt buffé- eller mingelrätt som kan ätas på stående fot. Du kan använda fantasin när det kommer till toppings. Allt från skaldjur till kallskuret funkar ypperligt. Till denna rätt föredrar jag att använda mandelpotatis.
Ingredienser
- 4ststora mandelpotatisar (eller liknande bakpotatisar)
- 100ghandskalade räkor
- 50gsikrom (eller valfri typ av rom)
- 100ggravad lax
- 50ginlagd sill
- 0,5kruk(or)dill
- 0,5kruk(or)gräslök
Dressing
- 2dlcrème frachie
- 1krmchili flakes
- 1tskhonung
- 1tsklime
- efter smakpeppar
Så lagar du
- Börja med att blanda ihop dressingen. Låt stå i kylen. Gör det gärna dagen före servering om du kan och vill.
- Sätt ugnen på 120 grader och lägg potatisarna direkt på en plåt.
- Låt baka i minst 2 timmar beroende på potatisen.
- Ta ut potatisen och skiva eller dela den på längden.
- Låt svalna lite och garnera sedan de olika skivorna eller delarna med räkor, lax, sill och sikrom.
- Ringla över lite av dressingen eller servera den i en skål på sidan.
- Garnera med dill och gräslök.