Lite snabbare pulled chicken

kyckling

Publicerat:

Jag gör alltid dubbel sats av det här receptet. Det som inte går åt fryser jag in. Det brukar bara inte bli speciellt mycket över.

Ingredienser

  • 4st
    kycklinglår
  • 1-2msk
    kryddblandning tex grillkrydda
  • 1dl
    chilisås

Så lagar du

I lergryta:
1. Lägg kycklinglåren i blötlagd lergryta, krydda runt om och häll chilisås ovanpå. Ställ in i kall ugn. Ställ in ugnen på 250° och sänk till 175° efter 30 minuter, stek tills köttet lossnar lätt från benen, det tar cirka 1,5 timme till.

2. Dra isär köttet med två gafflar eller händerna, slå stekskyn ovanpå och smaka av med salt. Du kan förbereda köttet och steka upp det i smör just innan servering. Spara då stekskyn och avsluta med att hälla den över köttet.

I stekgryta:
1. Sätt ugnen på 150°. Lägg kycklinglåren i en ugnsform med lock eller stekgryta (gjutjärn kan missfärga rätter med syrliga ingredienser som tomat, så välj hellre en annan gryta här).

2. Gnid in kryddor och sås. Häll lite vatten i botten på grytan och sätt på locket. Ställ in på nedersta falsen 2-3 timmar eller tills köttet lätt faller isär. Kika in några gånger under gräddningen och fyll på vatten om det behövs. Kycklingen är färdigt när köttet lätt lossnar från benen och ramlar isär när du petar på det.

3. Dra isär köttet med två gafflar eller händerna, slå stekskyn ovanpå och smaka av med salt. Du kan förbereda köttet och steka upp det i smör just innan servering. Spara då stekskyn och avsluta med att hälla den över köttet.

Tips: Du kan även använda en färdiggrillad kyckling. Bena ur och drar isär köttet, stek det i smör och häll på färdig barbecuesås. 

Dela det här receptet med dina vänner!