Långtidsjäst fullkornsvetebröd

Långtidsjäst fullkornsvetebröd

Publicerat:

Ingredienser

2portioner

  • 7-8dl
    vatten
  • 5g
    jäst
  • 1tsk
    honung
  • 2msk
    salt
  • 500g
    grovt grahamsmjöl
  • 500g
    grovt fullkornsmjöl, antingen Ölandsvetemjöl, emmer eller fullkornsdinkelmjöl
  • 3msk
    tahini

Så lagar du

Följande bröd är nog det enklaste brödet man kan tänka sig, samtidigt som det kräver mest precision. Det ska vara GROVT grahamsmjöl.

Det blir 2 bröd av degen.

Lös upp jästen i vattnet. Rör lite av mjölet, tahini och honung tills det är en jämn smet, rör sen i resten med händerna. Degen ska bara röras ihop. När mjölet är någorlunda jämnt fördelat slutar man.

Häll degen i smörad rågbrödsform(ar). Den ska bara fyllas till hälften. Låt den jäsa svalt över natten eller jäsa inne på köksbänken för snabbare jäsning.

Grädda i 200 grader utan varmluft i cirka 45 minuter. Knacka på undersidan. Det ska låta ihåligt bakom den tjocka skorpan. Ta ut brödet ur formarna med detsamma. Smaka inte på det förrän det har svalnat.

Dela det här receptet med dina vänner!